ESTÜ Duyurular

2021-2022 Bahar Dönemi Öğrenmeye Psikolojik Destek Eğitimleri Başladı!

Değerli Öğrencilerimiz,

ESTÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi işbirliğiyle yürüttüğümüz "Öğrenmeye Psikolojik Destek Eğitimleri" 19 Nisan 2022 tarihinde yüz yüze ortamda başlıyor! Uygulamalar ile zenginleştirilen eğitimlerde motivasyon ve alışkanlık kazanma temaları üzerinde durulacaktır. Lütfen takviminize eklemeyi unutmayınız!

  1. Motivasyon 

Günümüzde kişilerden sadece öğrendiklerini hatırlamaları değil, elde ettikleri bilgileri birbirleriyle ilişkilendirmeleri, kendi öğrenme süreçlerini yönetmeleri, yaratıcılıklarını kullanmaları ve sonunda anlamlı ürünler ortaya koymaları beklenmektedir. Tüm bu beklentiler de dışsal motivasyondan ziyade içsel motivasyonu kullanmayı gerektirmektedir. Bu eğitimlerde içsel motivasyonun ortaya çıkarılması için önce içsel ve dışsal motivasyon hakkında bilgi verilmekte, ardından içsel motivasyonu ortaya çıkarma yöntemleri olan özerklik, uzmanlaşma ve amaç üzerinde durulmaktadır. 

Motivasyon Kişisel Gelişim Program Tanıtım Videosu için burayı tıklayınız.

  1. Alışkanlık Kazanma 

Bir şeyde başarılı olmanın en önemli yollarından biri onu tekrar tekrar yapabilecek beceriye sahip olmaktır, ısrarla üzerinde çalışmaya devam etmektir. Bir çok insan uzun yıllar boyunca bazı alışkanlıklar kazanmaya çalışmakta (düzenli spor yapma, sağlıklı beslenme, düzenli okuma vs.) ancak bir iki gün sonra bunu sürdürememektedir. Bu eğitimlerde katılımcıların alışkanlık kazanabilmeleri için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. 

Alışkanlık Kazanma Kişisel Gelişim Program Tanıtım Videosu için burayı tıklayınız.