“ChatGPT'nin Düşündürdükleri: Eğitim Dünyasını Neler Bekliyor?” Başlıklı Paneli Gerçekleştirdik

Dönüştürücü etkileri günden güne artan yapay zekâ uygulamaları, eğitim dünyası için birçok fırsat sunmakla beraber farklı tehditleri de bünyesinde barındırıyor. Son günlerdeki gelişmelere bakıldığında ChatGPT ile bu fırsat ve tehditlerin etkilerinin daha görünür hale gelmeye başladığına tanık oluyoruz. Bu kapsamda, alanında uzman isimlerin gözünden mevcut ve olası etkileri görmek ve bu etkilerin eğitim ve öğretim dünyasına yansımalarını değerlendirmek amacıyla Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi (ÖGEB) tarafından 4 Nisan 2023 Salı günü 14:00-15:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak “ChatGPT'nin Düşündürdükleri: Eğitim Dünyasını Neler Bekliyor?” başlıklı panel düzenlenmiştir.

Moderatörlüğünü ÖGEB Müdürü Doç. Dr. Nuray Gedik’in yürüttüğü panele Sabancı Üniversitesi’nden Prof.Dr. Kürşat Çağıltay, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Emin Mutlu ve Doç. Dr. Aras Bozkurt, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emre Çimen konuşmacı olarak katılmıştır. Yoğun ilgi gösterilen panelde ChatGPT’nin özellikleri, eğitsel ortamlar için sunduğu fırsatlar ve beraberinde getirdiği riskler ile eğiticilere yönelik roller hakkında görüş alışverişi yapılmıştır.