ESTÜ'den Haberler

Öğrenci Akran Destek Programı Kapsamında Rehber Öğrenci Eğitimi Yapıldı

Öğrenci Akran Destek Programı Kapsamında Rehber Öğrenci Eğitimi Yapıldı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi ve Engelli Destek Birimi ortak koordinasyonunda yürütülen “Öğrenci Akran Destek Programı" kapsamında rehber öğrenci eğitimi yapıldı.

25 Kasım 2022 Cuma günü Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda yapılan eğitimde rehber öğrencilere destek programı tanıtılarak program sürecinde ihtiyaç duyacakları konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Eğitim programında, öğrenme/öğretme süreçleri, etkili iletişim, motivasyon, sosyal ilgi ve sınırlar, engelli öğrencilere destek verilmesine yönelik dikkat edilecek hususlar ve KVKK ve onam formu konuları ele alındı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören eğitim ile rehber öğrenciler, destek oldukları dersler/konular kapsamında diğer öğrencilere akademik akran desteği sağlayabilmeleri konusundaki eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Akran Destek Programı Nedir?

Akran Destek Programı, önlisans / lisans öğrencilerinin dersleriyle ilgili konularda akranlarından akademik destek almasını amaçlıyor. Program ile gereksinim duyan öğrencilere üst sınıf öğrenciler tarafından akademik destek sağlanması, öğrenciler arası iş birliğinin, iletişimin ve etkileşimin artırılması ve öğrenme süreçlerinde öğrencilerin öğretim üyesi dışındaki destek kaynaklarının artırılması hedefleniyor. Akran desteği kapsamında rehber öğrenciler ders/uygulama/laboratuvar/stüdyo çalışmalarıyla ilgili konularda (soru çözme, anlaşılmayan konuların üstünden gitme vb) ve/veya (engel durumu var ise) fiziki destek sağlıyor.

Eskişehir Teknik Üniversitesinde daha önce Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde uygulaması başlatılan programın üniversite geneline yaygınlaştırılmak üzere planlaması yapılarak bu dönem pilot uygulamasına başlandı. Rehber öğrencilerin gönüllü katılımıyla ve bölüm koordinatörlerinin desteğiyle yürütülen programda; Çevre Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Endüstriyel Tasarım Bölümü, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Makine Mühendisliği Bölümünden gönüllü olan 24 rehber öğrenci yer alıyor.

Detaylı bilgi için:

 https://ogeb.eskisehir.edu.tr/tr/Icerik/Detay/estu-ogrenci-akran-destek-programi