ESTÜ'den Haberler

TÜBİTAK 2237-A Eğitimlerimizi Tamamladık

TÜBİTAK 2237-A Eğitimlerimizi Tamamladık

Birimimiz bünyesinde ES-İBE iş birliğiyle hazırladığımız ve TÜBİTAK BİDEB 2237-A programı kapsamında desteklenen “Akademide Güncel Öğrenme -Öğretme Yaklaşımları ve Uygulamaları” etkinliği 22-23 Eylül 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında yükseköğretimde mobil öğrenme; arttırılmış, sanal ve karma gerçeklik; medikal eğitim alanından örnekler ile sürükleyici teknolojiler ve eğitim, harmanlanmış öğrenme; kesintisiz öğrenme (seamless learning); yapay zekâ ve uygulamaları ve akıllı robot sistemleri konuları ele alınmıştır.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Nuray Gedik’in yaptığı etkinliğe Doç. Dr. Nilgün Özdamar (Anadolu Üniversitesi), Doç. Dr. İrfan Süral (Osmangazi Üniversitesi), Prof. Dr. Nergiz Çağıltay (Atılım Üniversitesi, Doç. Dr. Utku Köse (Süleyman Demirel Üniversitesi) ve Doç. Dr. Metin Özkan (Osmangazi Üniversitesi) eğitici olarak katılmıştır. Türkiye’deki 84 farklı yükseköğretim kurumlarından 364 akademisyenin katıldığı programda, ele alınan konulara ilişkin bilgiler güncel uygulamalar ve kullanma önerileriyle birlikte paylaşılmıştır.

Programa ilişkin detaylı bilgiler https://ogeb.eskisehir.edu.tr/tr/Etkinlik/Detay/akademide-guncel-ogrenme-ogretme-yaklasimlari-ve-uygulamalari-egitimi adresinde yer almaktadır.